اجرای نرده عرشه فولادی
تولید سقف عرشه فولادی (متال دک سقف) یکی از جدیدترین و جدیدترین روش های سقف سازی می باشد. در ابتدا از این نوع سقف به عنوان محلی برای بتن ریزی استفاده می شد اما بعداً به عنوان سیستمی مناسب برای سقف سازی سازه ای معرفی شد. سقف عرشه فولادی (متال دک) نوعی سقف مرکب است که در آن بتن و فولاد با هم کار می کنند. این سقف ها دارای ورق فولادی گالوانیزه ذوزنقه ای شکل و متفاوت از سایر سقف ها هستند.
یکی دیگر از جنبه های متمایز سقف عرشه فولادی یا سقف فلزی، تیغه های (پین) استفاده شده در آن است. ورق های گالوانیزه مورد استفاده در ساخت سقف عرشه فولادی که توسط قطعات نری و مادگی به هم متصل می شوند را می توان به عنوان قالب بتنی در بقیه قسمت های سقف و ترکیب با بتن استفاده کرد. نقش ساختاری دارند. با این کار برد شلیک به 4 متر و بدون انباشته شدن افزایش می یابد. امروزه سقف فولادی به دلیل مزایایی که دارد از جمله سختی بالا، وزن سبک، سرعت بالا و ... به یکی از پرطرفدارترین روش های پوشش سقف تبدیل شده است.
هزینه سقف ورق فولادی
عوامل متعددی مانند هزینه مواد اولیه، هزینه حمل و نقل، هزینه نصب، دستمزد کارگر و غیره در هزینه اجرای سقف عرشه فولادی موثر است. در حال حاضر به دلیل نوسانات بازار و نوسانات قیمت ورق گالوانیزه هزینه اجرای عرشه فولادی ثابت نبوده و با توجه به بازار در نوسان است. اما به طور کلی می توان گفت اجرای عرشه فولادی هزینه اجرای اسکلت ساختمان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. از آنجایی که جوشکاری در اجرای عرشه فولادی کامل نیست، در نتیجه باعث کاهش هزینه نیز می شود. یکی دیگر از عواملی که هزینه سقف عرشه فولادی را کاهش می دهد این است که به دلیل سهولت در ساخت به نیروی کار بسیار کمی نیاز دارد. در نتیجه، کاهش هزینه های بیش از حد در طول فرآیند ساخت و ساز. علاوه بر این، اجرای سقف های عرشه فولادی هزینه های نظارت، اجرا و کارگاه را کاهش می دهد. پیشنهاد می شود قبل از اجرای سقف عرشه فولادی از هزینه آن استعلام بگیرید.
اجزای سقف عرشه فولادی
سقف گالوانیزه از چهار قسمت ورق فولادی، ورق فولادی مسلح و بتن تشکیل شده است.
بشقاب استیل
ورق فولادی مورد استفاده در سقف عرشه فولادی از نوع گالوانیزه و به صورت امواج ذوزنقه ای ساخته شده است. شکل ذوزنقه ای ورق فولادی شرایط مناسبی را برای حرکت افراد بدون ایجاد مشکلاتی مانند خمش، تغییر شکل و افزایش اینرسی ورق ایجاد می کند. این ورق ها با ضخامت تقریبی 0.8 میلی متر تا 1.2 میلی متر تولید می شوند و با فرآیند نورد سرد تشکیل می شوند. از مزایای این ورق فولادی می توان به سبکی، سرعت نصب و استاندارد بودن آن اشاره کرد.
آن را سنجاق کنید
این خط در فرآیند سرد تولید می شود و قطر آن 20 میلی متر است. ارتفاع به شکل ورق فولادی بستگی دارد اما به طور کلی ارتفاع مقاله پس از نصب از سطح ذوزنقه نباید کمتر از 40 میلی متر باشد.
آرماتور
آرماتور مورد استفاده در ساخت سقف فولادی مقاوم در برابر حرارت، آرماتور ممان منفی و ... می باشد.
بتا
مقاومت فشاری مورد نیاز بتن مورد استفاده در این روش به نوع بارگذاری و مشخصات بازشو بستگی دارد.
نحوه ساخت سقف فلزی
سقف های عرشه فولادی را می توان به دو روش ساخت. در روش اول اجرای سقف عرشه فولادی از ورق های فولادی گالوانیزه به عنوان الگو استفاده می شود. این قالب ها بادوام بوده و باید نیروی بارها و افراد را تا مرحله بتن ریزی تحمل کنند. در روش دوم عرشه بندی فولادی از ورق های فولادی آن به عنوان اعضای کششی یک مقطع تعریف شده استفاده می شود.
مراحل اجرای سقف های عرشه فولادی
مراحل اجرای عرشه فولادی عبارتند از:
ورق Ibi آرد
پس از تهیه ورق های فلزی مورد نیاز، ذخیره سازی و قرار دادن آنها در طبقات، اولین مرحله در فرآیند تیرآهن فولادی، نصب این فلزات است. ورق های فلزی روی تکیه گاه ها قرار می گیرند که باید اندازه ای حداقل برابر با عمق کف داشته باشند. به همین دلیل طبق دستور اجرایی، فلز با دقت در کنار هم آماده شده و به کمک دستگاه های میخکوبی محکم می شود.
نصب ناودانی در اجرای سقف عرشه فلزی
پس از نصب صفحات فولادی، ناودانی ها به بال های تیرهای سازه جوش داده می شوند. ناودانی برای اطمینان از یکپارچگی عملکرد برشی در سقف های فولادی استفاده می شود. در واقع ناودانی ها رابط بین صفحات فولادی و بتن هستند. جوشکاری گل میخ با استفاده از دستگاه جوش قوس الکتریکی مخصوص به نام Stud Welder انجام می شود. همچنین برای محافظت از حوضچه جوش ایجاد شده در هنگام نصب گل میخ و جلوگیری از پاشش جوش، از حلقه سرامیکی در ناحیه جوش استفاده می شود. لازم به ذکر است که پس از نصب هر پین، دستگاه جوش را برای مدت کوتاهی (حدود 3 ثانیه) محکم نگه داشت تا مذاب حاصل سرد شود و سپس حلقه سرامیکی با ضربه از هم جدا شود. یکی از نکات مهم در نصب ناودانی، اطمینان از خشک بودن ناودانی ها و همچنین خشکی پل برای جلوگیری از خطرات احتمالی است.
تقویت
تکیه گاه و اجرای سازه فولادی به گونه ای طراحی شده است که در برابر لنگرهای منفی ساخته شده در کنسول ها مقاومت کند و در صورت عدم توجه به عملکرد بارگذاری ورق، مکان همچنان با لنگرهای مثبت روبرو می شود. همچنین، برای پشتیبانی در محل و بارهای اعمال شده مهم است. از مواد ارتجاعی نیز برای جلوگیری از ترک خوردن پس از اتمام استفاده می شود. در واقع تکیه گاه با هدف مقاوم سازی سقف و حمل بار بر روی آن انجام می شود. برای تقویت سقف فولادی همیشه می توانید از پانل های آجدار و یا تارهای طراحی شده استفاده کنید. استفاده از پارچه آجدار برای ساپورت زمان کمتری می برد اما استفاده از پارچه با طراحی خاص سرعت اجرا را افزایش می دهد.
ساخت بتن در اجرای سقف های عرشه فولادی
مرحله نهایی در اجرای سقف عرشه فولادی، ورق های فولادی و بتن مورد استفاده به عنوان آرماتور است. بتن مورد استفاده در ساخت سقف عرشه فولادی بتن سبک یا بتن عمومی است.
مشاوره در مورد کاربرد سقف فلزی
در حین حمل و نقل باید مراقب باشید که کاغذ آسیب نبیند. در صورت آسیب دیدن این ورق ها استفاده از آنها در ساخت کفپوش فلزی مجاز نمی باشد.
ضخامت ورق عرشه فولادی نباید کمتر از 0.8 میلی متر باشد.
قطعات فولادی مورد استفاده برای نصب سقف فلزی باید دارای حداقل مقاومت 230 مگاپاسکال باشند.
حداقل اندازه نشیمن صفحات هنگام اجرای عرشه فولادی بر روی تیرهای اصلی باید برابر با نصف عرض بال تیر فولادی باشد، در عین حال این مقدار نباید کمتر از 50 میلی متر باشد.
شما می توانید کف را فقط روی تیرهای اصلی قرار دهید و دو لایه چسبانده شده باید حداقل 50 میلی متر روی تیر اصلی همپوشانی داشته باشند.
پس از قرار دادن ورق های فولادی باید به صورت مناسب (جوش نقطه ای یا پرچ) به تیرهای اصلی و فرعی ثابت شوند.
پس از نصب حداقل ارتفاع استودیو باید بیش از 4 میلی متر باشد. توجه داشته باشید که این ارتفاع از بالای ورق ذوزنقه ای اندازه گیری می شود.
قطر پین نباید بیشتر از 2.5 برابر ضخامت فلز پایه ای باشد که به آن جوش داده شده است. تنها زمانی می تواند از این مقدار تجاوز کند که پین در امتداد بخش فولادی قرار گرفته باشد.
در حین جوشکاری، اتصالات باید عاری از هرگونه ماده آلوده کننده مانند رطوبت، روغن و غیره باشد.
اگر دمای فلز پایه زیر 18- درجه سانتیگراد باشد یا سطح جوش خیس باشد، جوشکاری مجاز نیست.
پوشش بتنی روی پایه ها نباید کمتر از 15 میلی متر باشد.
ضخامت دال بتنی در گوشه ورق های فولادی ذوزنقه ای باید بیشتر از 50 میلی متر باشد.
مزایای طراحی سقف فلزی
سرعت نصب و اجرای عرشه فولادی بالاست
نصب سقف ساخته شده از کاشی فلزی مصرف بتن را 15 تا 20 درصد کاهش می دهد.
عرشه های فلزی به راحتی قابل حمل هستند و به فضای ذخیره سازی زیادی نیاز ندارند.
سقف عرشه فولادی استحکام بالایی دارد و بنابراین در برابر زلزله مقاوم است.
مقاومت خوبی در برابر آتش دارد.
نیازی به ساخت و فونداسیون ندارد.
صرفه جویی در مصرف فولاد مورد نیاز در چارچوب سازه.
امکان اعمال اسناد به راحتی وجود دارد.
استفاده از سقف فلزی باعث کاهش وزن ساختمان نسبت به سایر روش های مشابه می شود.
این امکان را فراهم می کند تا تمام سقف های خانه را به طور همزمان به هم متصل کنید
برای ساختمان های فلزی بلند مناسب است.
اجرای عرشه فولادی ضخامت سقف را کاهش می دهد که به نوبه خود باعث افزایش ارتفاع مفید عرشه می شود. همچنین سطحی یکنواخت در زیر سقف ایجاد می کند.
از آنجایی که می توان آب را با استفاده از ورق های گالوانیزه به طور کامل حفظ کرد، پردازش بتن آسان تر است.
[ بازدید : 15926 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]